Kawa ziarnista z Angoli - Palarnia kawy Warszawa
Niepewna przyszłość wielkiego niegdyś producenta kawy.
Kawa z Angoli - eksport
W połowie lat siedemdziesiątych Angola eksportowała rocznie ponad 3,5 miliona worków kawy należącej w 98% do odmiany robusta. Było to przypuszczalnie najlepsze ziarno tej odmiany produkowane w Afryce. Niestety, w 1990 roku produkcja spadła do 200 000 worków.
Marki kawy z Angoli
Marki najlepiej znane z przeszłości, mające kiedyś ustabilizowaną jakość, to Amborm i Novo Redondo. Znakomitą większość ziarna eksportowano do USA, Holandii i, oczywiście do Portugalii.
Smak: Niedostępna na Zachodzie od wielu lat, znana w przeszłości z wysokiej kwaskowości.
Zalecane palenie: średnie do ciemnego.
* zadowalająca
Wszystkich zainteresowanych zakupem kawy (hurt / detal) zapraszamy do palarni kawy w Warszawie!
Kawy całego świata
KAWA Z AMERYKA ŚRODKOWA I KARAIBY