Kawa ziarnista z Angoli - Palarnia kawy Warszawa

 

Niepewna przyszłość wielkiego niegdyś producenta kawy.

 

Kawa z Angoli - eksport

W połowie lat siedemdziesiątych Angola eksportowała rocznie ponad 3,5 miliona worków kawy należącej w 98% do odmiany robusta. Było to przypuszczalnie najlepsze ziarno tej odmiany produkowane w Afryce. Niestety, w 1990 roku produkcja spadła do 200 000 worków.

 

Marki kawy z Angoli

Marki najlepiej znane z przeszłości, mające kiedyś ustabilizowaną jakość, to Amborm i Novo Redondo. Znakomitą większość ziarna eksportowano do USA, Holandii i, oczywiście do Portugalii.

Smak: Niedostępna na Zachodzie od wielu lat, znana w przeszłości z wysokiej kwaskowości.

Zalecane palenie: średnie do ciemnego.

*  zadowalająca

 

Wszystkich zainteresowanych zakupem kawy (hurt / detal) zapraszamy do palarni kawy w Warszawie!

 

Kawy całego świata


KAWA Z AZJA I OCEANIA
Kawa ziarnista z Angoli - Palarnia kawy Warszawa